Werkgroep LIEF en LEED

Werkgroepleden:

Elsje Jochmann

Olga Bremer

Olga Verwaal

Philomeen Bex

Willemien Petiet

Dames voor Gebouw 1

Huisnummer:

 

nb

304

627

38

625

Toelichting bij Werkgroep LIEF EN LEED VARENHOF:

 

  1. Met subsidie van OPZOOMEREN gemeente Rotterdam werd in 2020, in Te Hoogerbrugge,  de WERKGROEP LIEF EN LEED  opgericht, op initiatief van Philomeen Bex.

In elk woongebouw zijn 1 of 2 contactpersonen aanwezig. De namen staan vermeld op de poster, die u op de prikborden kunt vinden. 

Wanneer u iemand weet in uw gebouw, die een bloemetje of kaartje kan gebruiken bij feestelijke of verdrietige gebeurtenis, kunt u dit doorgeven aan de contactpersoon van uw gebouw. 

(Met een briefje in de brievenbus of mondeling.)

 

  1. De eerste activiteit van de werkgroep was met Pasen 2020: Corona was net uitgebroken. Bewoners kregen iets lekkers via de brievenbus. 

Daarna volgden verschillende verrassingen voor bewoners zoals: een bloemetje of plantje, een bon voor pannenkoeken of ijsje, ontmoetingsochtend buren enz. 

 

  1. DOEL VAN LIEF EN LEED: OMZIEN NAAR ELKAAR IN DE BREEDSTE ZIN VAN HET WOORD. 

Vooral tijdens Corona dreigden bewoners te vereenzamen. Veel activiteiten waren gesloten en als je in de gebouwen rondliep, kwam de leegte en stilte je tegemoet. 

Verbinding, aandacht en zorg voor elkaar waren niet alleen in Coronatijd nodig. Dit geldt voor alle tijden: zeker nu vergrijzing en zorgvraag toeneemt. 

Gelukkig hebben veel bewoners van ons wooncomplex aandacht voor elkaar en nemen ze een bewoner die het wat moeilijker heeft (mentaal of fysiek) letterlijk aan de arm mee naar een activiteit of hapje in het restaurant. Dat is mooi om te zien. 

 

Bedankt, Dames van Lief en Leed, voor jullie inzet aan alle bewoners van de Varenhof !

Daar kan iedereen toch weer een fijn gevoel van krijgen.

Werkgroep LIEF en LEED

Werkgroepleden:

 

Remien Noordijk

Ada van Assendelft-Cools

Olga Bremer

Willemien Petiet

Olga Verwaal

Philomeen Bex

 

Dames voor Gebouw 1