Meest voorkomende brandoorzaken

- Brandstichting
- Koken
- Vlam in de pan:
- Nooit water gebruiken om te blussen, dat geeft een enorme steekvlam waardoor in de keuken direct een grote brand ontstaat.
- Gebruik een deksel, snijplank of ander vlak voorwerp wat de pan kan afsluiten om de vlam te doven. Eenmaal afgesloten dooft de vlam dan binnen 3 seconden.
- Vlam in de pan:
- Klussen
- door gebruik van branders en dergelijke
- Roken
- zeker niet roken in bed
- Kaarsen
- Elektra
- Gebruik het liefst stekkerdozen met een aan uit schakelaar
- Nooit meer een geaard- of ongeaarde driewegstekker gebruiken, die zijn super gevoelig voor oververhitting
- Rol altijd het snoer van een haspel of die van de stofzuiger volledig uit. Dit voorkomt verhitting in het opgerolde snoer.
- Kinderen die met vuur spelen
- Schoorsteenbrand
- Vuurwerk
- Wasdroger door ophoping van stof in de filters
- Maak elke keer voordat je gaat drogen alle stoffilters van het apparaat schoon.