Alarmering THB (voorheen Wilskracht Werkt)

Telefoon:

Openingstijden:

24/7 voor alarmering via alarmknop in het appartement!

Voor informatie en gesprek:

    maandag t/m vrijdag 08:00 tot 18:00 uur

Locatie: 1e verdieping naast het trappenhuis

Voor calamiteiten in huis, kan je altijd 24 uur per dag de alarm knop in je appartement gebruiken, er wordt dan direct hulp geboden.

Het is belangrijk om de alarmknop altijd binnen handbereik te hebben.

Ben je niet in je appartement bel dan 010- 420 29 35

Megan Decrauw-Cillekens

Telefoon: 06-113 725 81

Bereikbaar:

Maandag, dinsdag en vrijdag

Wat doet Wilskracht Werkt in ServicecentrumTe Hoogerbrugge

Sociale Alarmering

Wilskracht Werkt verzorgt in Servicecentrum Te Hoogerbrugge, Ommoord, de Sociale Alarmering. In geval van nood kunnen bewoners met behulp van een alarmknop 24 uur per dag contact opnemen met een medewerker van Wilskracht Werkt. Zij verlenen de ‘eerste’ hulp en geven advies bij hulpvragen

Heb je regelmatig medicijnen nodig?

En ben je niet zelf in staat om deze bij de apotheek op te halen? Dan biedt het Bezorgmaatje van Wilskracht Werkt uitkomst! Een speciaal getrainde vrijwilliger haalt de medicijnen bij de apotheek op en brengt ze bij jou thuis. Niet alleen tot aan de deur. Hij of zij komt ook even binnen zodat je zelf op je gemak kunt controleren of je het juiste hebt ontvangen.

In Servicecomplex Te Hoogerbrugge in Ommoord verzorgt Wilskracht Werkt onder verantwoordelijkheid van de Bewonerscommissie  de Sociale Alarmering. In de basis gaat het om Alarmopvolging bij een calamiteit. Bijvoorbeeld:

een bewoner die gevallen is of niet goed geworden is of een dermate ernstige situatie dat er een dokter of ambulance bij moet komen. Situaties die niet prettig zijn en waar snelle hulp nodig is.

Hulp bij diverse zorgvraagstukken
Ook bestaat er de mogelijkheid om vragen te stellen over zorg gerelateerde vraagstukken. Bijvoorbeeld:

  • Hoe regel ik vervoer naar de dokter?
  • Welke zorgaanbieders zijn er?
  • Hoe regel ik (extra) zorg?

Wij helpen de bewoners graag.

We hebben namelijk direct contact met de zorgaanbieders in het huis. Dit zijn voornamelijk:

  • Aafje,
  • Laurens
  • Buurtzorg.

Ondersteunen van bewoners

Vanuit de Sociale Alarmering ondersteunen wij bewoners met beginnende dementie zeer regelmatig. Mensen blijven veel langer thuis wonen. En dat kan ook wel als er maar passende zorg en een goed netwerk rondom de bewoner en zijn omgeving bestaat. Wij vervullen deze rol maar al te graag, want iedereen verdient het om prettig en waardig ouder te worden! We brengen met liefde een extra bezoekje, maken een praatje en houden direct een extra oogje in het zeil. Wat geruststellend is voor de bewoner en zijn of haar omgeving.

Contact met naasten
We zijn er niet alleen voor de bewoners van Te Hoogerbrugge, maar ook voor diens naasten. Als er een calamiteit heeft plaatsgevonden en wij zijn ter plaatste geweest en hebben hulp verleend, bepalen we samen of het nodig is de 1e contactpersoon in te lichten. Dit kan zijn na een ongeval, maar ook bijvoorbeeld als wij ondervinden dat iemand achteruit gaat waardoor het gevaar kan opleveren. Of als ons iets is opgevallen waarvan wij vinden dat familie dit echt moet weten. We houden vinger aan de pols en zijn extra ogen en oren.

Inloopochtenden
We gaan weer inloopochtenden organiseren. Bewoners zijn dan welkom bij ons op kantoor voor een kop koffie of thee en er is ruimte voor vragen. We hebben veel flyers van allerlei bedrijven uit de buurt. Denk aan zorgaanbieders, maar ook aan de wijkbus en nog veel meer. Bewoners mogen deze flyers lekker mee naar huis nemen en op het gemak thuis nalezen.

Bewonerskaarten in uw meterkast
Op de bewonerskaarten (opgehangen in uw meterkast) kunnen hulpverleners in een oogopslag belangrijke informatie inzien. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren als deze heel hard nodig is.

In regelmatige gesprekken met bewoners maken we nieuwe kaarten aan of passen de oude aan.

We digitaliseren deze gegevens voor ons eigen systeem en zorgen dat deze geprint en in een mapje terug gaat naar de bewoner. Vrijwilligers
Vanuit Wilskracht Werkt zetten we binnen Te Hoogerbrugge ook vrijwilligers in. Dit kan echt voor van alles zijn, waar de bewoner maar behoefte aan heeft. Een vrijwilliger kan gezellig een kopje koffie komen drinken en een praatje met maken. Maar ook een paar boodschappen doen. Of helpen bij het opruimen of activiteiten die men liever niet alleen doet.

Bruikleen van zorgmaterialen
In een speciale ruimte staan diverse zorgmaterialen zoals rollators, rolstoelen, douchestoelen, etc. Deze zijn tijdelijk in bruikleen te nemen door de bewoners. Na het ingediende verzoek, meestal loopt dit via de receptie, brengen wij het gewenste materiaal aan huis.

Team
Het team bestaat uit vaste krachten vanuit Wilskracht Werkt. Thea Visser, Judith Eijkelenboom en Megan Decrauw-Cillekens zijn de vaste vertrouwde gezichten die samen 5 dagen per week van 8.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds de dienstverlening oppakken. Mocht iemand van hen er een keertje niet zijn, dan is er de poule van vaste invalkrachten vanuit Wilskracht Werkt. 
In de avond, in de nacht, in de weekenden en op feestdagen verlenen de studenten, die ook in Te Hoogerbrugge wonen, de diensten. Bewoners mogen van Dominique, Milan en Lisia dezelfde dienstverlening verwachten als van de vaste krachten van Wilskracht Werkt.

Sociale Alarmering
We bieden dus niet alleen Alarmopvolging, maar echt veel meer dan dat. We zijn er voor een gesprek, een extra paar oren en ogen, hulp bij vragen, hulp bij zorgmiddelen en hulp bij sociale behoeftes in de vorm van vrijwilligers. Daarnaast zijn we een gesprekspartner voor de bewoners en hun naasten. We vinden het belangrijk om met hen in contact te staan. Dat we elkaar over en weer kennen. En dat als het nodig is wij elkaar direct weten te vinden. En niet pas bij een alarm, maar juist ook daarvoor. Dat vinden wij heel belangrijk en hier geloven wij ook heilig in. Het sociale aspect maakt dat wij met elkaar het juiste kunnen doen in iedere voorkomende situatie. Op basis van vertrouwen en wederzijds respect. Dat maakt de Sociale Alarmering zo bijzonder en ook zo waardevol. Hier staan we voor en hier zullen we voor blijven staan. Daar mogen alle bewoners van Te Hoogerbrugge op vertrouwen!